Особливості будівництва терас для кафе і ресторанів
14 05 2024, 00:00
Тераси, що примикають до кафе і ресторанів, мають особливості, які важливо враховувати під час проектування та вибору матеріалів.
- Високе навантаження на поверхню терасних дощок, зважаючи на активне переміщення відвідувачів їхньою поверхнею та неможливість запобігти агресивному впливу від каблуків, абразивних частинок.
Наслідок: інтенсивний знос поверхні дощок, подряпини.
Рішення: висока міцність та зносостійкість поверхні терасних дощок.
- Високе навантаження на поверхню тераси через постійне проходження відвідувачів одними й тими самими маршрутами: проходи між столиками, виходи з дверей на терасу.
Наслідок: деформація тераснихдощок між лагами, особливо це стосується дощок із ДПК.
Рішення: специфічні вимоги до конструкції тераси - зменшення відстані між лагами, на які укладаються терасові дошки у зонах постійних навантажень, використання лаг підвищеної жорсткості, надійні кріплення терасних дощок.
- Загроза потрапляння на поверхню терасних дощок жиру, забарвлюючих напоїв - вина, кави тощо.
Наслідок: плями залишаються на весь період експлуатації тераси.
Рішення: стійкість поверхні дощок до поглинання жиру та стійкість до фарбування кольоровими напоями.
- Висока ремонтопридатність терас і поверхні дощок. Ці вимоги стосуються терас і для інших комерційних об'єктів.
Рішення: використання спеціальної системи - дошка-лага плюс кліпса, яка дозволяє демонтувати окремі дошки для заміни.
Вибір терасних дощок для подібних конструкцій та проектування тераси з урахуванням особливостей використання - в компанії Ecowood.