Особливості будівництва терас для кафе і ресторанів

Особливості будівництва терас для кафе і ресторанів
Категорії

Тераси, що примикають до кафе і ресторанів, мають особливості, які важливо враховувати під час проектування та вибору матеріалів.

  1. Високе навантаження на поверхню терасних дощок, зважаючи на активне переміщення відвідувачів їхньою поверхнею та неможливість запобігти агресивному впливу від каблуків, абразивних частинок.
    Наслідок: інтенсивний знос поверхні дощок, подряпини.
    Рішення: висока міцність та зносостійкість поверхні терасних дощок.
  1. Високе навантаження на поверхню тераси через постійне проходження відвідувачів одними й тими самими маршрутами: проходи між столиками, виходи з дверей на терасу.
    Наслідок: деформація тераснихдощок між лагами, особливо це стосується дощок із ДПК.
    Рішення: специфічні вимоги до конструкції тераси - зменшення відстані між лагами, на які укладаються терасові дошки у зонах постійних навантажень, використання лаг підвищеної жорсткості, надійні кріплення терасних дощок.
  1. Загроза потрапляння на поверхню терасних дощок жиру, забарвлюючих напоїв - вина, кави тощо.
    Наслідок: плями залишаються на весь період експлуатації тераси.
    Рішення: стійкість поверхні дощок до поглинання жиру та стійкість до фарбування кольоровими напоями.
  1. Висока ремонтопридатність терас і поверхні дощок. Ці вимоги стосуються терас і для інших комерційних об'єктів.
    Рішення: використання спеціальної системи - дошка-лага плюс кліпса, яка дозволяє демонтувати окремі дошки для заміни. 

Вибір терасних дощок для подібних конструкцій та проектування тераси з урахуванням особливостей використання - в компанії Ecowood.

Ви можете переслати цю статтю