Ecowood

Уход за паркетом в отопительный сезон

Як зберегти правильний мікроклімат в квартирі в опалювальний сезон

(І як в цей час доглядати за паркетом)

Наші рекомендації актуальні не лише для дерев’яної підлоги. Головне – люди, які цією підлогою користуються

Головне, чого боїться дерево (і що є несприятливим для людини) – це пересушене повітря. Сухе повітря в квартирі призводить до виникнення тріщин в паркеті, зменшення розміру планок та появи щілин між ними. Що не рекомендується робити:

1. Коли на вулиці температура нижче 0оС, не провітрюйте кімнату, відкриваючи вікна. Тільки режим «зимове провітрювання», тобто невеличка щілина, через яку буде потрохи заходити свіже повітря.

Морозне повітря є сухим. Відкрите в мороз вікно різко знижує вологість в кімнаті, і дерево пересихає, віддаючи повітрю власну вологу.

2.Не використовуйте тепловентилятори або прилади зі схожим принципом дії. Вони радикально сушать повітря, а це є проблемою не тільки для дерева, але й для вашого здоров’я.

3.Квартира з добре працюючим опаленням, в якій постійно ніхто не живе, – майже 100% гарантія пересихання деревини. Якщо ви залишаєте квартиру на декілька днів, потрібно, якщо є технічна можливість, «прикрутити» батареї на мінімум. Якщо ні – залиште в кімнаті декілька ємностей з водою. Це допоможе підтримувати вологість за вашої відсутності.

4.Слідкуйте за температурою в приміщенні. Температура від 27 оС та вище за сухого повітря – критична для дерева. А якщо знижувати перегріте повітря, відкриваючи вікна – ситуація тільки погіршується (див. пункт 1).

Що рекомендується:

1.Ідеальні умови як для дерева, так і для людини – вологість 40-60% та температура 18-25 оС.

2. Використовуйте зволожувачі повітря. Якщо у вас є система кондиціонування, яка підтримує температуру та вологість в заданих параметрах, слідкуйте за тим, щоб вона була забезпечена водою (зволожувач витрачає не менше 200 мл води за годину роботи).

3. Заведіть кімнатні рослини. Вони не тільки корисні, а ще й красиві

4.Акваріуми, настільні фонтанчики та інші відкриті ємності з водою також підвищують вологість в кімнаті.

Відноситись до паркету, як до скляної вази, не треба. Це не музейний експонат. Це просто підлога. І вона існує для вас, а не ви існуєте для неї. Просто створіть умови, які не зашкодять вашому власному здоров’ю –дерев’яна підлога потребує того ж самого

Автор: Ecowood Company
Паркетная компания Ecowood 2012, Голосеевский пр-т (40-летия Октября), 27, Киев, Украина, 01033, (044) 583-55-77